helt död

förkyld ...... igen..... har varit hemma hela veckan redan .. fy så jobbigt ... känner mig helt död , ont i hela kroppen och en sån otroligt jobbig huvudvärk. får väl hoppas på att det är lite bättre imorgon så att man kan rida lite. och sen hela helgen ska mamma stå i flyinge med en monter och sälja fina kläder vi har i butiken , myckett nya grejer som har kommit , verkligen riktgt roligt. ska nog hänga med imorgon eller på lördag. tycker det är så kul att hjälpa till och sen kunna kolla lite på hoppningen också.

hon gör mig så lycklig..

Den känslan när man har något i sitt liv som gör en så otroligt lycklig.Ni vet väl hur det känns ? helt underbart ! man mår så otroligt bra och bär på världens största leende , och kan inte heller släppa der leendet. så är det nu med mig , min fina zinta gör mig så otroligt lycklig varje dag. när man kommer in i stallet är det hon som "hälsar" först av alla och vill stå och gosa med en , och om man inte gosar med henne så gör hon så att man är tvungen till att göra det haha. står där och fjantar sig och kollar hur gulligt som helst. och vilken gottegris hon är ! så fort man sticker ner handen i jackfickan så tror hon att hon ska få något. och när det gäller ridningen , hon är verkligen riktigt rolig att jobba på , hon lyssnar bra på hjälperna och gör det hon ska , hoppningen är likadan. Hon hjälper mig så otroligt mycket , om jag inte riktigt ser distansen någon gång så hoppar hon ändån , lite för långt ifrån eller lite för nära , hon bara gör sitt bästa. <3 min fina kämpe jag älskar dig så otroligt mycket !! <3<3
min vackra häst <3

Denna helgen asså !

wow ! säger jag bara ! helgen startade bra , började med att jag red zinta lite inför tävlingen som var på lördag. allt känndes riktigt bra , putsade och fixade allt inför tävlingen. var klar i tid så att jag kunde åka till några vänner och ha det lite mysigt. var inte där så länge , typ till 22.00. sen lördag , gick upp tidigt packade det sista. Tog på mig tjocka kläder eftersom jag visste att det skulle bli lite kallt , så det var tjocka strumpor och tjock jacka som gällde för mig och tjockt ull täcke för zinta. Tävlingen var i Flyinge så vi körde typ kl.08.00 för att hinna dit i god tid. När vi kom fram hade vi bra tid på oss , hann gå banan och sadla i lugn och ro. Hon var fin men lite känslig när jag red fram henne men det var för att det blåste så mycket , men hon lugnade ner sig ganska fort. På framhoppningen var hon riktigt fin , lugn och koncentrerad. Gick in på banan med en bra känsla. Blev dubbelnolla och kom 2a i 1m. Sen var det dags för 1.05 rundan där var lite mindre stabil men det var mitt fel för att jag höll tillbaka henne lite för mycket men hon kämpade på så otroligt bra och där blev det även en dubbel nolla och en 2a placering där också !! Wow asså , min häst är verkligen bäst !! Nästa helg blir det debut i 1.10 i ballingslöv. Spännande !! <3. Bilder kommer lite senare idag ;)

studiedag

härlig dag idag , eftersom jag har studiedag. lite sovmorgon i morse och sen var det ut till stallet direkt. klippte suri och sen red jag henne , hon gick bra. hon har ju precis kommit igång lite så konditionen är ju verkligen ej på topp eller så. men det är bar att träna vidare och få ut henne på tävlingsbanan igen , likadant gäller för pom. men vet ju inte om jag kommer tävla dom så länge till, vi har tagit beslutet att vi ska sälja båda ponnyerna nu , snar ska det göras annonser och då kan det vara dags när som helst. jag trivs inte riktigt på ponny mer , blivit en storhästryttare. haha , inga mer små skuttande ponnypluttar för mig. och jag har knappt tid till att rida alla så mycket som det behövs , och speciellt inte nu när jag verkligen vill bli ett starkt team med zinta och bebisen don som har väldigt mycket kapacitet. ett tufft men ett bra beslut känns detta som :)

Min fina <3

bästa helgen på länge.

då var det en ny vecka igen. helgen var verkligen helt fantastisk!! på fredag träffade jag några vänner och hade riktigt kul , skrattade mycket och hade mysigt. fixade saker inför tävlingen som var på lördag. lördag var det tävlingsdebuten med zinta , hoppade 95 och 1m. i 95 var det en bra runda , fick känna lite hur hon är i banan och hur man ska rida henne. det blev en dubellnolla och kom 9a av nästan 50 starter. i 1m gick det ännu bättre , allt flöt på mycket bättre och nästan alla distanser stämde. var dubbelnolla igen och där blev vi 6a ! av också nästan 50 starter. verkligen helt nöjd och riktigt glad. tänk att första tävlingen redan gick så bra , och nu blir det att träna , träna och tärna och bara bli ännu bättre och bli ett starkt team. då blir vi farliga på tävlingsbanorna.

vädret dödar.

Hemma från skolan nu , eller egentligen för typ en timme sen. cyklade idag , ganska skönt men inte så bra med vädret. regnade hela dagen typ och såklart när jag skulle hem också , så det blev att ta på sig torra kläder direkt när jag kom hem. tog in zinta och don och dom 3 små surtanterna fick komma ut lite. har ätit lite och ska snart ut till stallet och mocka lite. i skolan var det faktiskt helt ok , va med underbara vänner och hade roliga lektioner. på bilden hade jag verkligen inget att göra så satt bara och chillade och snacka med några hela tiden. på engelskan övade vi inför nationella proven muntligt , det var faktiskt inte så svårt. så känner mig lite mindre stressad över den lilla delen nu ,men allt det andra känner jag mig ganska stressad över. på måndag blir det svenska muntligt och minns inte när vi skulle ha matte och engelska men det skulle nog också varar nästa vecka. men det är bara att göra sitt bästa och hoppas på att det inte är allt för svårt. lite annat kul nu , imorgon första starten med zinta i perstorp. är verkligen riktigt taggad , och hoppas på att vädret är lite bättre i morgon. ska verkligen försöka rida henne så lugnt så möjligt och inte rida för att vinna eller något sånt än , det får vänta lite. nu i början är det verkligen målet att vara felfri och göra fina lugna rundor.

saknat bloggen ^^

ojojoj ... länge sedan jag bloggade ! har verkligen inte hunnit och orkat med det den senaste tiden , så det blev en mini paus. but im back now. det har faktist hänt ganska mycket under den tiden jag ej bloggat. massor i skolan som inte i är så viktigt , fyllt år , skaffat en ny häst. ja det läste ni helt rätt , en ny stjärna har kommit till vårt lilla fina stall. hon heter Zinta och är ett sto född. 2004. importerad från Holland. hon har hoppat upp till 1.30 och hoppat i Falsterbo och globen , och vann i globen. hon är pigg och väldigt hoppglad. ger ryttaren mycket självförtroende och hjälper en i alla lägen. hon är mööörkbrun med svarta man och svans och vitt i pannan , på näsan och underläppen , set ut som om hon sticker ut tungan men det gör hon ej haha. hon är väldigt mysig och älskar att bli ompysslad och allt det. första gången jag provred henne kände jag direkt , detta kan bli något. denna hästen diggar jag. min typ och kände mig väldigt säker på henne oavsett att hon var ganska pigg. har haft henne i 3 veckor nu och hon verkar trivas bra här. och jag är verkligen riktigt glad att vi köpte henne. på lördag ska det bli våt tävling debut tillsammans , ska bli spännande. har bara anmält mig till 95cm , vill först känna hur hon är i banan och kunna känna lite hur man ska rida henne och hur hon reagerar på allt. och om det går bra så kanske efteranmäler jag mig till 1m också. men det beror helt och hållet på hur det går och vad vi tycker just då. kanske jag säger att det räcket och att hon har varit duktigt och det kommer fler tävlingar , men vi får se hur det blir. spännande ska det i alla fall bli. just nu är det huvudvärk som plågar mig så får väl försöka sova lite eller så. lång dag i skolan i morgon igen så vill känna mig pigg och glad. over and out för mig.
vill haaaaa!! *o*

lisaderover.blogg.se

Hej! jag är en 16 årig tjej från skåne. jag har ett eget stall med egna ponnyer och storhästar. jag tävlar på lokal/regional nivå. mitt liv består av hästar , hästar , hästar och ja , hästar. haha och såklart vänner.

RSS 2.0