fler helger som dessa tack

denna helgen asså , wow ! på torsdag kom det lite besök från holland , en av pappas vänner och dem hade ej träffats på riktigt länge. Jag va kanske 1år när jag såg han senast. men det va riktigt kul att han kom , fredag va det skolan som gällde och np .... muntliga ..... kill me please....... gick väl helt ok för min del gillar ej att stå framför hela klassen och prata men gjorde mitt bästa.när jag kom hem va det lipta som  blev riden hon gick bra , börjar bli lite bättre nu som tur , hon är ju verkligen itnte stark i kroppen än men det kommer , tålamod , tålamod & tålamod säger jag bara. pappa och han vän stack till en ävling och kollade lite där hela dagen och hade kul. sen på lördag va det äntligen dag för hugo och suri att göra sin första start , han va nog lite nervös när vi kom men det va jag också , dem gjorde en så bra runda , nollade och knep till och med en placering !! wow asså , dem två kommer att komma långt ! tog lite bilder som jag ska lägga upp på datan senare idag och så ska ni också få se dem. resten av dagen va jag hamma och fixade i stallet och red några hästar. pom och lipta va det som fik jobba lite. sen igår red jag först lipta på morgonen och hon gick faktist bra , fick lite små tips av pappas kompis och det funkade riktigt bra. sen stack vi till ängelholm för att kolla lite hoppning , men det va verkligen riktigt kallt och blåsigt så inte jätte kul att sitta ute. vi va där inte heller så länge. sen stack vi hem och då tog jag  ut hästarna och pappa tog med min bror och hans vän till biltema och väla en sväng och jag stannade hemma för att passa hästarna för att dem va ute i hagen. red zinta när pappa va hemma igen och hon gick faktiskt bra , ganska lugn och fin , inte för crazy men precis lagom så att man kan jobba lite med henne. nästa helg blir det tävling i perstorp med båda och dem ska bara hoppa en 1.10 på söndagen. idag åker pappas vän hem igen och jag kommer ej se han mer idag och det va synd.. men hoppas att jag kan komma över till holland under sommaren och hälsa på där och kunna rida lite. nu är det ca 10 min kvar tills jag är framme i hbg och sen blir det skola ..... vill helst sova nu .. trött idag.

känner du också det ??

Det är så härligt att vakna upp till blå himmel och en strålande sol. Har precis ätit lite frukost och ska nu fixa mig inför min prao som börjar om en timme. Ska vara där från 09.00-15.00 efter det blir det hem direkt och rida hästarna och kanske ta en promenad med pom i skogen om vädret tillåter.
På fredag blir det första nationella för detta året ..... pff längtar verkligen inte , först är det svenska muntligt och som tur har vi kunnat förbereda oss bra inför det , visste ej att man fick det men tydligen , bara bra ju ! Så ikväll ska jag skriva lite på min redovisning och fixa ihop något bra med lte bilder till så vi får hoppas på att det blir bra och att jag klarar det. nu ska jag njuta va vädret lite.

tåg livet

god morgon alla underbara ! tisdag idag , en dag närmre fredag igen. skönt.. 
Nu är jag påväg till skolan och känner mig hyfsat pigg , lite trött i huvet efter igår då jag hade en sån fruktansvärd huvudvärk att jag ville spy , men som tur gick det över efter några timmar. i dag börjas dagen med idrott , ganska skönt ändå att kunna springa sig vaken på morgonen istället för att sitta i ett stelt och kallt klassrum och försöka vakna. Det blir en lång dag i skolan idag men inte en så jätte jobbig dag som tur. 
Igår longerade pappa både zinta och lipta , och hoppas att jag hinner rida dem idag för det behövs , så hoppas att vädret tillåter det idag. Och kan verkligen ej vänta tills lördag då hugo och suri ska göra dears första start ihop , känns nästan som om att jag är mer nervös än vad han är hahah men jag tror verkligen att dem kommer att klara det super bra , ska ta med kamerna och försöka klicka lite fina bilder på dem så att ni kan få se ur underbara dem är ihop. Nästa helg ska jag tävla igen , då blir det årets första ute tävling. Och då ska vi till perstorp , då ska Lipta och Zinta med och hoppa en 1.10 tycker det räcker med en klass till båda nu första gången ute. Det fanns även en 1.15 klass som jag tänkte hoppa med Zinta med underlaget i perstorp är inte så bra så jag väljer att inte göra det , känns bättre att hoppa lite högre på ett bra och stadigt underlag istället där hästen också känner sig bekväm på.
Nu är det skolan som gäller och vi hörs senare ! 

mina fina tjejer

dessa två hästar är verkligen guldhästar. Kanske inte just dem som går in och hoppar en 1.40/50 bana men dem ger mig möjlighet att utvecklas och att bli bättre. Jag känner att jag inte behöver så mycket mer just nu , jag vill kunna ha kul på 1.20/30 höjden just nu coh bli stadig och kunn prestera bra i det , såklart hade det varit kul att kunna hoppa dem största klasserna men jag villite lägga miljoner på en häst som är rutinerad i dem klasserna men tex redan är 15 år gammal och som kanske bara hållar sig frisk i 3år och sen bara kan stå i hagen. Jag gillar att ha lite yngre hästar som man vett att dem kan hoppa lite högre och utvecklas meed dem och växa. Få frmagångar hela tiden och kunna säga : jag fick denna hästen till denna nivån , jag älskar den känslan. Hade samma med suri , den lilla underbara ponnyn , ni kanske underar vart hon är. Hon är hos en kille som rider hehhe åt mig för jag känner mig för stor för henne och vill att någon annan ska kunna ha kul med denna underbara ponnyn som har mycket kapacitet och en underbar inställnign. Dem veerkar trivas riktigt bra ihop och ska göra deras tävlingsdebut nästa helg , de ska bara hoppa en låg klass för att lära kännavarandra på banan. Jag ska såklart komma och kolla på dem och även hjälpa han om han skulle vilja det , man har ju alltid sina små saker som är viktiga att veta. idag ska lipta ridas först och hoppas på att jag kan rida zinta idag också. lipta går verkligen riktigt bra på sitt nya bett , verkligen super känsla , hon slappnar av mer i kroppen och lyssnar mycket bättre. hoppas att det fortsätter så ibland kan det ju vara så att dem tycker om better ara ett litet tag och sen bara kan börja tjafsa på det istället. men tror inte riktigt att hon kommer att göra det.

halsfluss och röntgen..

Jaha ni läser rätt , här ligger jag i sjukstugan och har halsfluss .. pff... verkligen inget jag har något stort behov av just nu. Vill verkligen ej vara sjuk nu när det börjar bli så fint väder , då vill man inte ligga halvdöd i sin säng ..... då vill man vara ute och hitta på massa roliga oc vettiga saker. men men vi får väl hoppas på att det försvinner snabbt och att jag mår bra snart igen , idag va det faktiskt lite bättre bara halsen som fortfarabnde är knas. I söndags va jag och tävlade i åstorp med zinta och lipta , hoppade 1m och 1.10 med lipta och hon skötte sig super i båda sina klasser , nollade 1m och tog en 7e placering och hade 2ner i 1.10 och det va nog för att hon va lite trött men känslan var super bra och det är viktigast för mig just nu med henne. Zinta hoppade jag bara en 1.10 medd och hon var super att rida inte för galen precis lagom , et blev en dubbelnolla och en 3e placering av ca 70 starter så verkligen riktigt nöjd med båda 2. dessa två kommande helgerna har jag inga tävlingar så då har jag chanen att träna dem ordentligt och hålla dem i fin form till kommande tävlingar. Zinta är verkligen i fin form just nu , när vi fick henne var hon verkligen riktigt fet och inte iden så mycket men nu är hon riktigt fin i kroppen och verklligen inte för tjock. Lipta börjar också bli finare och finare , testade nytt bett på henne och hon blev verkligen en helt anna häst , verkligen helt galet hur mycket att bett kn göra. så nu ska jag fortsätta träna på det och se hur hon utveckals. idag ska i alla fall lipta ridas och få se hur hon går idag ska nog ställa fram lite små hinder så hon kan få skutta lite smått om hon känns fin. Zinta får jag se om jag kan rida i dag, om pappa inte är hemme för sent så får hon också ridas lite. Nu ska dert i alla fall mockas och sen ta in hästarna så att jag kan rida. 

lisaderover.blogg.se

Hej! jag är en 16 årig tjej från skåne. jag har ett eget stall med egna ponnyer och storhästar. jag tävlar på lokal/regional nivå. mitt liv består av hästar , hästar , hästar och ja , hästar. haha och såklart vänner.

RSS 2.0