mina resultat

tävlade i ballingslöv igår med zinta , hoppade 1m och 1.10. i 1m var vi dubbelnolla och kom 4a , det var inte världens bästa runda men kunde ta några snävare svängar med henne och testa lite mer. i 1.10 var vi nolla i grunden , det gick verkligen super !! men sen i omhoppningen så var det nr 11 som var en kombination på den första kom jag gaska okej , men på den andra som var en oxer kom jag lite snett och skulle haft lite mer tempo eftersom det stod ganska brett så zinta tog ett sånt stort språng och hoppade mig ur sadeln , jag kom ur balans och direkt efter hon landat svänger hon åt höger och jag flyger åt vänster haha. landade mjukt och fint i just på det stället där underlaget var blötast. zinta galopperade en liten volt och ko till mig och ställde sig framför mig. hon måste nog ha tänk : men hallå vi var ju inte klara än !? haha. men gud vad fin hon var , nu är det att tagga om till nästa tävling och andvända superlim haha. glad påsk på er och njut av det fina vädret !!

inget fredagsmys här nej

var i stallet hela kvällen och fixade saker inför tävlingen. hade radion igång och hästarna åt sitt hö och jag bara satt och putsade. riktigt mysigt var det faktist. satt där tills kl.22.00 , sen när jag kom in sprang jag in i duschen. ååå vad det var skönt!! i dag reds suri och zinta. planerna med suri ändrades lite , pappa tyckte att jag skulle hoppa lite med henne i det fina vädret. och hon gick verkligen super bra !! jag tycket alltid att mina hästar känns så pigga efter lite vila. dom kan liksom verkligen slappna va några veckor och vila mycket och sen när dom ska igång igen är dom fräscha igen. nu är det sängen som kallar , är trött och kommer somna när som helst känns det som. upp tidigt imorgon och lägga sakerna i bilen. hade tänkt att gå upp lite extra tidigt i morgon för att knoppa zintas man , får se hur det blir om jag orkar eller ej. få be pappa ta lite bilder i morgon och filma såklart. sov gott alla underbara.
<3

Godmorgon

Har precis slängt på mig ridkläderna och ska käka lite nu. snart rida suri först , hon ska bara ridas lite dressyr på och sen blir det zinta som bara ska gå lite lugnt eftersom hon ska tävla imorgon. det blir i ballingslöv , ska hoppa 1m och 1.10. hoppas att det går bra eftersom det är min första 1.10.

hejdå alla det var kul att jag fick lära känna er :)

Snart är det dags för skolavslutning igen och denna gången blir den lite annorlunda eftersom jag ska sluta 9an! äntligen ! har längtat riktigt mycket. mitt första val var ju hbg ridgymnasiet , och om allt går som det ska blir det min nya skola efter sommarlovet. då blir det mycket ridning och stallarbete. det är bara 2 månader kvar och dom kommer verkligen att springa förbi nu med alla nationella proven vi ska ha och alla roliga dagar i slutet. har som tur redan fixat båda klänningarna till vår avslutning. en till lärarmiddagen och en till avslutningen. skor har jag också fixat , nu är det bara att kolla hur jag vill ha mitt hår. det är nog den svåraste delen. ska kolla lite på nätet efter roliga idéer , någon fin uppsättning hade ju varit fint men kanske inte så lätt, men som tur känner jag några som kan göra riktigt fina uppsättningar. blir nog att fråga lite. sommaren kan komma för jag är helt redo !!

Mina mål 2015.

Detta året kommer att bli toppen !! känner verkligen att det har börjat så otroligt bra ! fått ny häst som jag kan satsa på dem högre klasserna med och utveckla mig på. har mest funderat på hur jag ska lägga upp min plan med zinta , har nu startat 2st tävlingar med henne och hittills bara felfria rundor , kanske inte alla lika bra men det gör inget än. det var lite för att lära känna henne och känna hur jag kan och ska rida henne. Mitt mål med henne är i alla fall att komma upp till 1.15 detta åter , kanske någon 1.20 i slutet av året men nu är det mest att lära känna varandra och gör fina och stadiga rundor tillsammans. jag vill inte gå upp i klasserna för tidigt eftersom om det skulle hända något är det ju inte så kul. jag vill vänja mig vid dom högre klasserna i lugn och ro. för mig är det inte ett måste just nu att hoppa 1.20 och bli placerad , jag vill ha en super känsla i dem lägre klasserna med , 1m , 1.10. vi ska växa tillsammans. med ponnyerna är det egentligen inga mål , suri hadde vi tänkt och behålla liite till och se hur hon är nu och hur lång jag kan koma med henne. pom ska kanske bli riden av min kompis , dom ska tydligen komma på söndag och testa henne och se hur det känns. tror faktist att dom skulle kunna bli ett fint ekipage. och farliga på tävlingabanorna. det var målet merd hästarna. för mig själv har jag faktist också några mål. jag vill förbättra min ridning , min sits är inte alltid lika bra så det ska jag jobba på mycket. och hur jag har mian händer , ska bli mjukare i händerna. Jag kan vara lite hård och stel i händerna och jag ska lära mig att inte lösa allt med händerna utan också med sisten. och jag ska börja springa lite mer haha . har gått och sagt det tillmiug själv heeeela tiden redan men det har knappt hänt något. men nu är det verkligen dags att få lite motion själv. vi har en liten slinga i skogen som vi brukar rida med hästarna. har själv sprungit där några gånger och på sommaren är det verkligen härligt att springa där , många träd så mycket skugga ,lite uppförsbackar och några raka sträckor. kommer bli kul.

det är okej att....

det är okej att vara sig själv. Det är okej att vara annorlunda. Det är okej att vara lite kortare. Det är okej att vara lite längre. Det är okej att vara tjock. Det är okej att vara smal. eller ? stämmer det verkligen ? kan man vara som man är utan att någonsin få en konstig kommentar om det ? tex om man har lite annorlunda färger i håret då får man frågan om varför och oftast lite konstiga blickar och folk som börjar prata bakom en rygg om hur det ser ut och hur fult eller konstigt dom tycker det ser ut. eller när det gäller kroppen , att man kanske är riktigt smal utan att man vill det eller utan att man kan göra något åt det , så blir man kanske kallad för dumma saker. eller om man är lite rundare än andra då är det tjockis och fetmask som folk står och skriker. asså skärp er ! tror ni verkligen att folk mår bra av det ? nej det gör dom inte ! och när kan ni börja inse det ? aldrig tydligen eftersom det inte ändras någonting inom mobbningen ... blir så arg ! man kan inte vara sig själv , man kan inte vara annorlunda , man kan inte ens vara som andra. men hur ska va vara då ?! hur ska vi klä oss ? utan att få alla blickar på oss. hur ska vi klippa oss för att passa in? ska vi tjejer ha det längsta håret bara för att passa in ? ska killarna ha exakt samma frisyr som en av dom snyggaste kändisarna för att få en tjej ? NEJ ! så ska det väl inte behöva vara !! jag vill kunna vara mig själv , jag vill kunna ha mitt hår precis som jag vill utan att få konstiga blickar och elaka kommentarer. och jag vill kunna klä mig utan att få den dära dumma kommentaren om att jag är konstig.. jag vill kunna ha min egna stil och ändån kunna vara med dom som jag tycker är snälla. Man ska vara olika , annars hade det varit så otroligt tråkigt. så kom igen nu , våga vara er själva och våga ändra på detta förskräckliga samhället vi lever i nu , det ska inte behöva vara så ! va inte osäkra över er själva för att ni är vackra ! ja det är ni , både på insidan och utsida , med eller utan smink. våga , bara våga. det hjälper , tro mig. desto mer självsäker man är desto mer man vågar och folk märker det efter ett tag och börjar behandla dig annorlunda , på ett bra sätt då. mer respekt och snällare. super viktigt.
vad tycker ni om dagens samhälle ? är det okej att vara annorlunda? skriv gärna en kommentar om vad ni tycker. <3

1a April.. hmm....

godmorgon !! i dag ska vi jobba på och vara seriösa ! eller ? nej ... det är den 1a April.. det kommer bli massor med skämt och föräldrar och vänner som lurar en , helst stänger jag in mig på mitt rum hela dagen för att slippa allt det. och det jobbiga är att jag tror allt alla säger haha. vad dom nu än säger så tror jag på det. därför är det så jobbigt. men man får väl klara sig och försöka skoja lite med andar senare idag. lite om min dag igår , red 3st hästar , och alla gick riktigt bra. alla var lugna och fina , hoppas dom är det idag med och hoppas att ridbanan är lite bättre idag , igår var den som en pol..... vatten överallt och stoora vattenpölar ... men hästarna verkade inte tycka att det var så farligt. sen var det att fixa lite i stallet och lite andra småsaker. idag hade jag tänkt mig att rida 2-3 hästar och sen städa lite i stallet och sen städa det sista i mitt rum som verkligen behövs. det såg ut som ett slagfält ... kläder över hela golvet och skor på soffan och under soffan , nu är i alla fall skorna på golvet fint på rad och kläderna ligger på soffan , bra början tyckte jag själv haha. lite fler inlägg kommer i dag om lite olika saker så håll koll ;)

lisaderover.blogg.se

Hej! jag är en 16 årig tjej från skåne. jag har ett eget stall med egna ponnyer och storhästar. jag tävlar på lokal/regional nivå. mitt liv består av hästar , hästar , hästar och ja , hästar. haha och såklart vänner.

RSS 2.0