härlig dag

kom nyss hem från skolan. det har varit en helt toppen dag med mycket skratt och annat roligt. det började med att vi hade sov morgon , började 8.45. sen på biologin fick vi ta blodprov och kolla vilken blod grupp vi har. minns inte riktigt vilken jag har. nu blir det att ta in hästarna och rida :)

våga ge dig själv en klapp på axeln och va nöjd

Jag tycker det är extremt viktigt att kunna vara nöj med sig själv. Att man tycker : Men det hör gjorde jag verkligen bra! och inte bara tänker : usch jag kan verkligen inte detta och kommer aldrig att kunna det ...... om man tänker så kommer det kanske också va så ,och det är verkligen inte meningen. För att alla är bra på något , och om man inte är det så kan man bli det genom att tro på sig själv. ibland måste man kunna säga vad man verkligen har gjort bra , det är sååå otroligt viktigt. jag själv kan ha lite svårt för det i bland , tex med ridningen. det känns tex inte så bra medan det ser bra ut , och då är det ju svårt att säga : men det gick ju bra ? när man är på tävlingar så vill man ju prestera bra , och helst vinna något. men det kan ju inte alltid gå lika bra , och det måste man kunna acceptera , och om man inte kan det så kan man lära sig det. jag har börjat lära mig det nu genom att prata om det som gick bra och senare prata om det som gick lite mindre , och det funkar riktigt bra. man kan ju vara lite besviken ibland och det är klart att man får vara det , helt normalt. jag tänker alltid såhär innan jag ska hoppa : det går som det gör och jag ska göra mitt bästa och tänka logiskt. och om det då går bra kan jag vara nöjd och ge mig en klapp på axeln , och som lite plus får man alltid klappar på axeln av andra som är med och stöttar och hejar på en. Men vissa kan ha lite svårt med att bli nöjda , om det går jätte bra och sen bara sitter dom och upprepar vad som inte gick bra och vad dom skulle gjort just vid det hindret eller i den svängen. och om man gör det hela tiden kan man aldrig känna sig nöjd och aldrig ha en riktigt bra känsla. inte bra att tänka så! man trycker ner sig själv på något sätt som verkligen inte är bra. så försök att vara nöjda över er själva och ge er själv en klapp på axeln , det ger en bättre känsla.

äckligt

Idag var det vår tur att skära i hjärtan i skolan. det var roligt i början , men sen började det lukta riktigt äckligt så det var många som lämnade klassrummet , jag gjorde också det. orkade inte må illa. fick inga bilder (tur) eftersom jag inte ville få blod på mobilen. men det var riktigt häftigt att se hur hjärtat såg ut och hur stort det var. vissa tyckte det var lite roligare att springa rundor med dom i stället för att skära i det. dom sprang rundor i korridoren och skrämde andra med det , riktigt roligt var det i alla fall. i morgon har vi prov i hemkunskap , det kommer nog inte bli så svårt eftersom vi har haft prov på det en gång innan. chill alltså. i dag när jag kom hem så blev det mörkt riktigt fort , så red bara en , och det blev pom. bara normal ridning inget speciellt. i morgon blir det nog inte heller så mycket ridning eftersom jag ska kolla på en skola. ska kolla lite hur det är och om jag skulle kunna trivas där. kommer nog ta några bilder och lägga upp efter jag varit där och berätta lite om vad jag tyckte om skolan. spännande ^^ på lördag blir det nog att åka till väla och sen sova hos min kompis. mamma tyckte att det lät som en bra idé.

ny dag nya tag

Gooooodmorgon !! i dag är det tisdag , och en helt ny dag. HÄRLIGT. i dag blir det nog en vanlig tisdag , inget speciellt på schemat. bara en liten rolig grej i skolan i dag , på biologin ska vi få skära i hjärtan , ska bli super kul. kommer lägga upp lite bilder senare idag. i dag blir det att rida pom , och kanske alicante , ska nog sätta fram lite gymnastik hopp till pom , känner att hon behöver det nu. lite stel i kroppen känns hon nu, så har något att jobba på med henne. nu i helgen hade jag lite funderingar om att sticka till väla , kanske be snällt till mamma om jag får åka till min knasiga bästa vän och sticka dit med henne och börja jul shoppa lite , plus att jag ska ha kläder till vårt juldisco som vår klass ska ha till små barn. en söt jul outfit ska det bli i alla fall , tänkte också på ett rött läppstift. känns ju lite juligt att ha det. nu är det dags för lite frukost och sen skola , hadeeeee ;)

slut

man märker verkligen att det är lungt med tävlingar just nu , som vanligt. när man ska kolla vart man vill tävla så finns det nästan inga. ganska tråkigt tycker jag. men det kommer ju vara många nästa år igen , då blir det att satsa på lite högre klasser , med storhäst och kanske också lite med ponny. nästa hälg är det tävling i åsbo pk , årets julhoppning, redan! pom ska med då ,hon ska få hoppa en LC & LC+. i dag var jag verkligen helt slut i skolan ..... orkade verkligen inte göra något...... försov mig till och med i morse , något jag aldrig brukar göra. men det kanske är för att jag har börjat träna lite på kvällarna , kroppen är ju inte riktigt van vid det och blir såklart trött av det. så det kommer nog vara så ett tag till , men jag klarar mig. i dag red jag bara pom , och hon gick fint. pappa hade redan ridit ut på alicante så det blev bara en för mig i dag. så hann göra lite läxor också. nu ska jag kolla lite film (om det går med vårt tröga internet) det blir nog filmen so undercover. har aldrig sett den innan så hoppas att den är bra :)

magi ❤

Fredag idag ^^ härligt !! I morse var sängen så sköön , orkade verkligen inte gå upp. Men det gick ändån utan att var för trött. Sitter nu i skolan och har matte , vi spelar ett spel som man gör med mobilerna , roiktigt roligt men jag orkade inte Va med , så sitter bara och kollar på. Alicante hsr varit så underbar Dom senaste dagarna , helt underbar känsla. Idag ska pom och alicante ridas , lite små hopp ska det bli med båda. i morgon ska jag kanske hänga med pappa till flyinge och kolla lite hoppning och kolla runt lite. ska bli trevligt. nu är det bara 2 lektioner kvar , chill ^^
 
 
♥♥

Godmorgon ^^

Ååå , vilken härlig morgon ^^ har sovit som en stock . Hääääärligt !eftersom mamma är i Italien och pappa ska till flyinge , så jag var tvungen att stanna hemma för att ta hand om hästarna och alla andra djur. Så det blir att rida lite i dag och plugga blir det också såklart. Kan ju inte bara stanna hemma och sen inte plugga , det hade varit fel. Så nu blir det att mata pollarna och sen rida en eller två st. Fler inlägg kommer lite senare idag ;*

ensam tjej

Ett tag sen jag bloggade sist. Det är pga att jag har haft lite otur. Haha .. men nu ska det rulla på som vanligt igen^^. Mamma är i Italien nu och besöker fabriken där prestige sadlarna tillverkas. Synd att jag inte fick hänga med. .... så nu är jag ensam tjej i huset.... jaja , jag klarar mig nog till i morgon då mamma kommer tillbaka sent på kvällen ^^ i lördags var jag på tävling med alicante i perstorp. Hoppade 1m och 1.05. En bom i båda klasserna men hon kändes riktigt bra. Det var ju ett tag sen jag tävlade med henne, så är väldigt nöjd. I dag blir det att trimma några pollar. Alicante ska ridas lite dressyr och pom ska få hoppa lite om ridbanan inte är för blöt.

gäster

Just nu är det fortfarnde lite chill mode on , och det kommer det nog vara hela dagen. Snart ska det bakas lite , det blir äppelpaj som är så otroligt gott ^^ i kväll kommer det gäster , det ska bli riktigt trevligt. Det blir inga tävlingar i helgen , kan va rätt skönt ibland.

cuteness till 1000 *-*

omg , smälter så gullig liten boll ,^^.

vänner ?? pfff....

I dag var jag i skolan igen , kändes faktist rätt bra. Allt gick som det skulle och dagen gick riktigt fort :) härligt ^^. Och vet nu i alla fall vilka som är ens riktiga vänner. Att helt plöstligt bli behandlad som om man är onsynlig är ju inte direkt det man vill. Men det hände idag. Kom till skolan och det var tydligen 2 st som visade sig vara sura på mig helt plötsligt. Jag har verkoigen ingen aning vad jag har gjort mot dom , men skiter fullständigt i det. Orkar inte bry mig om sånna. Vet i alla fall vilka som finns för mig och vilka jag verkligen kan lita på. Jaja , vill bara glömma det nu och tänka på saker som är viktigare. När jag kom hem red jag pom , ridbanan var som en pol. Så det var inget seriöst ridpass idag. Men hon skötte sig utmärkt i allt vatten ^^. Det blir att plugga lite nu och sen kolla film med en stor kopp te , och bara njuta av kvällen och tanken på att det snart är fredag <3

Vinst rundan i perstorp

varför ?!

jag fattar inte riktigt mer ibland…… varför ska man mobba folk ?? är det verkligen så roligt ?? mår man verkligen så mycket bättre av det ?? nej , det tror jag verkligen inte. jag fattar inte riktigt hur människor tänker när dom mobbar. jag hade mått dåligt av det , mår redan dåligt när jag tänker på det. ingen har väl förtjänat att bli mobbad ?? eller ?? vi frågar väl inte andra : Hej , skulle du kunna mobba mig ?? vissa tycket det är coolt att mobba , nej det är det verkligen INTE !! det är det värsta man kan göra. kränka folk för hur dom ser ut , hur dom beter sig , hur dom har det , osv. man vet aldrig om den personen har varit med om något att hon/han klär sig så eller beter sig så. och det jag verkligen inte fattar är folk som mobbar och själv har blivit mobbade. hur f*n tänker ni ?!? ni vet själva hur det är att bli mobbade , och så går ni runt och mobbar andra ?! asså….. nej, helt galet. Att mobba någon kan leda till allvarliga saker , personen kanske inte orkar med mer och vill ta livet av sig eller inte vill gå till skolan mer och då inte får betyg och behöva gå om , bara för att personen blir mobbad. och de t dumma är att mobbare går alltid i grupper och när dom väl är ensamma vågar dom inte säga något för att dom egentligen är fega som f*n !! jag själv har inte blivit mobbad , och jag är glad för det. men jag har känt mig utanför rätt mycket i min klass ibland. jag är en sådan person som inte behöver så mycket uppmärksamhet och ha mycket folk runt mig och stå i spotlighten hela tiden. jag är nöjd med en eller två RIKTIGA vänner i stället för flera falska eller oäkta vänner. jag tycker verkligen om min klass men har ju inte riktigt mina vänner där , mest i andra klasser och inte heller alla bor i byn längre. man märker verkligen efter ett tag vilka som är ens riktiga vänner. och dom som jag har betyder verkligen otroligt mycket för mig <3

min stjärna

Asså , min ponny är verkligen en stjärna !! Va och tävlade i perstorp i lördags , hoppade LC & LC+ med pom. Hon var taggad och riktigt pigg , men inte så pigg att jag inte kunde kontrollera henne , men pigg på ett rätt sätt. Hon lyssnade verkligen riktigt bra. I LC gick allt som det skulle , allt stämde verkligen och det ledde till en vinst :) i LC+ gick allt lika bra , allt stämde igen. I omhoppningen var hon så grym!! Men tyvärr rullade sista bommen ner , jag lät henne galoppera lite för mycket , om bommen hade legat kvar hade vi vunnit klassen med 3sec !! Men är riktigt nöjd ändån :). Idag stannade jag hemma från skolan för att jag inte mår så bra , hade huvudvärk och ont i magen. Och så kände jag mig också lite yr ibland. Hoppas på att må lite bättre imorgon.
lite mörk bild. Min lilla tokiga ponny ^^

lisaderover.blogg.se

Hej! jag är en 16 årig tjej från skåne. jag har ett eget stall med egna ponnyer och storhästar. jag tävlar på lokal/regional nivå. mitt liv består av hästar , hästar , hästar och ja , hästar. haha och såklart vänner.

RSS 2.0